Közeledik a 2019-es önkormányzati választás, Sümegen kezdik hallatni hangjukat a felek

A 4 helyett 5 évesre hizlalt önkormányzati ciklus negyedik évének végén járunk, azaz egy év múlva kezdetét veszi a következő ciklus, melyet várhatóan 2019 októberében választás előz meg. A szavazásig ugyan még egy év van hátra, úgy tűnik, a felek már mozgolódnak Sümegen.

A város jelenlegi polgármestere (Végh László, Fidesz) augusztusban saját nevével fémjelzett Facebook oldalt hozott létre. Ez talán azt jelenti, hogy 2018-ban már egy ilyen kisváros polgármestere is érzi, szükség van az énmárkájának tudatos építésére. Az oldalon publikált bejegyzésekből arra lehet következtetni, hogy nem véletlen az időzítés. A város fideszes polgármestere készül az EP, és az azt követő önkormányzati választásra.

A lakosok is mozgolódni kezdtek. Az önkormányzati ciklus vége felé járván eljött a számadás időszaka, azaz az emberek megnézik, hogy mit ígért az évek során a város vezetése, abból mi (milyen minőségben) valósult meg.

Már a polgármester úr által júniusban életre hívott lakossági fórumon érezhető volt, hogy az emberek nem teljesen elégedettek. Akkor a szemétszállítás körül kialakult helyzet alapozta meg a nem túl pozitív hangulatot. A jelenlévők szóvá tették azt is, hogy nem elégedettek az önkormányzat és a lakosság között megvalósuló kommunikációval.

A 2017-2018-as időszakban Sümeg városa 3 milliárd forint feletti összegben nyert el pályázati pénzeket. Több beruházás még el sem kezdődött, számos (elvben) folyamatban van, illetve vannak olyanok, melyek kapcsán a kivitelezés lezárult.

A beruházások vonatkozásában talán az elégtelen tájékoztatás, és az olykor ténylegesen tapintható negatív körülmények hívták életre a Sümegen Hallottam Facebook oldalt, mely így ír céljáról: „Ez az oldal azért jött létre, hogy a városunkban történő, zajló eseményekről beszámoljon! Arról is, amiről néhányan nem szívesen tesznek említést!”

Frissítés (2018. október 1.): A Sümegen Hallottam oldal linkjét eltávolítottam. Az oldal a kezdeti kritikusan informáló hangvétel helyett elindult egy tényeket torzító, hangulatkeltésben utazó irányba, és megszaporodtak az elrejtett vagy törölt hozzászólások. Adminjainak kiléte ismeretlen. A magát egyik oldalüzemeltetőnek megnevező személy Facebook profilja nagy valószínűség szerint kamu profil, a rajta felhasznált képek az internetről lettek lopva (linkekkel bizonyítható).

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.