Pályázati hírek egyenesen Sümeg polgármesterétől

Az utóbbi hetekben a város lakossága részéről megindultak a találgatások, hogy miként fog zárulni a Petőfi és Árpád utcában az árkok rekonstrukciója. Gondoltam egyet, és egyenesen a forráshoz mentem információkért. Szerdánként 8.00 és 10.00 között polgármester úr fogadóóráján tárt karokkal várja az embereket. Ma reggel 4 pályázattal kapcsolatban kérdeztem Végh Lászlót.

Árkok rekonstrukciója

Első körben a már említett, közel 80 millió forintos project kapcsán tettem fel a kérdést: várhatók-e még munkálatok, vagy amit látunk, arról szólt a project? Mint megtudtam, a kivitelezés nagyságrendileg befejeződtek, még az Árpád utcában az iskola magasságáig fog megtörténni az árkok lefedése, előkészítendő a jövőbeli parkolókat.

És itt jön egy nagyon fontos információ: jelen project keretében csak az árkok lefedése történik meg, a parkolók már a Zöld város kialakítása néven ismert project munkálataival együtt készülnek el.

Szóvá tette a lakosság, hogy egyes házak előtt ki lett cserélve a híd, míg más ingatlanok előtt nem. Polgármester úr elmondta, a project előkészítésekor a megelőző 4 év csapadékmennyiségét figyelembe véve alakították ki a tervben, hogy mely szakaszokon szükséges a megfelelő áteresztőképesség miatt a hidak cseréje. Tehát nem a bejárók állapota, hanem az azok alatt futó árokszakasz megfelelősége volt a döntő.

Zöld város kialakítása

Az előzőekben már említett project keretében valósul meg a Petőfi és Árpád utcában a zöldfolyosó kialakítása, illetve a Sümegi Tanuszoda melletti park létrehozása.

Jelenleg tart a közbeszerzés, mely vonatkozásában, ha nem lesznek érdemi csúszások, a zöldfolyosó megvalósulása 2019-ben, míg a park átadása 2020-ban lesz esedékes.

Pályázati hírek egyenesen Sümeg polgármesterétől részletei…