Így változtass klub néven Sümegen közösség alakul a változásra nyitott emberek számára

Szokták volt mondani, a változás az egyetlen állandó dolog az életben. Vannak, akik már érettek a változásra, és szeretnének is változtatni. Őket várja Sümegen minden hónap második és negyedik szerdáján az Így változtass klub.

A sümegi Khalifa Kávé és Teaházban szerdánként 17.00-tól 19.00-ig tartó találkozók alkalmával a nap témájának megvitatásán túl mindenki felvethet saját témákat, melyek a változással, a változtatással kapcsolatosak. Konkrét élethelyzetek is terítékre kerülhetnek, ezek vonatkozásában a több szem többet lát elv alapján közelebb kerülhetünk a megoldáshoz.

A klub korra, nemre, társadalmi helyzetre, stb. való tekintet nélkül mindenki számára nyitva áll. Minél többféle nézőpont ütköztethető, annál jobban körüljárhatók az egyes kérdéskörök.

Az Így változtass Facebook oldalon nyomon lehet követni, hogy mikor lesznek a következő alkalmak, és mi lesz a nap témája. A találkozók közötti két hétben a zárt Facebook csoport ad teret a beszélgetésre, közös gondolkodásra, témába vágó könyvek, filmek ajánlására, stb.

2019. január 16-án (szerda) kerül megrendezésre a 2019-es évfolyam első találkozója, melynek témája: Címkézek, tehát vagyok?!

A klubnak nincsen hivatalos jelmondata, de ha lenne, így hangozhatna: Beszélgessünk, vitázzunk, és fedezzük fel, hogy miként tudunk változtatni saját magunkon, környezetünkön, a világon.

Az Így változtass klub első találkozójának plakátja.

A sümegi Gasztró Betyár futár fiúkat vár

Avagy, ha szeretsz autót vezetni, és vinnéd az ételeket az éhes szájakhoz, akkor a Gasztró Betyár ételfutár talán éppen téged keres.

Sümegen (konkurencia hiányában) évek óta lendületesen működő vállalkozásról beszélünk. Felveszik a rendeléseket, a szorgos kezek a konyvhában elkészítik a finom étkeket, majd átadják a futároknak, akik már száguldanak is az aranyos kis Suzuki Swiftekkel, hogy senki éhen ne maradjon.

Feladatod tehát a pici autók vezetése, melyek a ’90-es években oly nagy népszerűségnek örvendtek, ma pedig méretük és fürgeségük okán jól mozognak a sümegi utcákon.

Főállást kínálnak számodra, azaz, ha nincsen munkád, vagy váltani szeretnél, talán itt az idő lépni. Korrekt, 8 órás bejelentésről van szó, hogy megnyugodjon lelki világod, és csak a munkára, majd utána a magánéletedre koncentrálhass. Heti 4 nap munka, jó kereseti lehetőség. Jöhet?

Fontos! Amennyiben iskola mellett csapatnád a verdákkal, csak délutános, esetleg csak esti műszakra keresnél magadnak melót, nem találkoznak elképzeléseitek.

Ha mocorog benned valami, érdeklődsz a lehetőség iránt, akkor irány Baglyas tér (Goldburg parkoló), mert személyesen lehet érdeklődni a Gasztró Betyár üzletében.

Heteken belül korszerű autómosó nyílik Sümegen

Akik a sümegi SPAR környékén közlekedtek az utóbbi időkben, észrevehették, hogy egy korábban eladó státuszban lévő ingatlan elkelt, és komoly térrendezési munkálatokkal építkezés vette kezdetét. A munka meghozta gyümölcsét, az autómosó rajtra kész, már csak az engedélyeztetés lezárását várják.

Frissítés: 2018. november 29-én (csütörtök) megnyitott az autómosó.

Az új sümegi autómosó ötlete onnan eredeztethető, hogy egy személyszállítással foglalkozó vállalkozásnak gondot jelentett az autók takarítása. Mivel más nem lépett, Papp Tamás létrehozta a saját igényeiket is kielégítő autómosót.

Korszerű technológiával működő 3 beállású mosóról beszélhetünk. Minden mosóbeállásban 3 db lándzsa található. Az egyik habkefe, a másik a habpisztoly, a harmadik pedig adagolja a nagynyomású samponos mosást, az öblítést, a viaszt, a szűrt vizes öblítést, és a rovaroldást.

A nyitva tartást 24 órásra tervezik, 7.00 és 17.00 között segítő személyzet várja a vendégeket, akik maximum 5 tonnás járművekkel vehetik igénybe az autómosó szolgáltatásait. A 3 beállásos autómosó mellett 2 beállásos porszívó, és pénzváltó is lesz.

 

November harmadik hétvégéjén megnyitja kapuit a sümegi Bástya Pub

Sümeg egy kicsi város, így hamar megérezni (mind hangulatban, mind egyéb módon), ha egy vendéglátóhely átmenetileg vagy végleg bezár. A Scotti 2017 nyarára bezárt, december 1-gyel aztán pubként működött tovább. 2018 áprilisában végleg bezárt, és semmi jele annak, hogy ott a közeljövőben egy új hely nyílna.

Szeptember elején jött a hír, hogy az oly régóta sokak által kedvelt Baqla is bezár, helyén Mona Lisa Szépségház néven egy újabb szépészeti hely nyílik.

A bezárásokra szerencsére jutott egy nyitás is, így örömmel jelenthetem, hogy 2018. november 17-én (szombat) 17.00-tól a Bástya Pub várja vendégeit.

Kívül szolid az épület, belül azonban pub hangulat várja a Bástya Pub vendégeit.

Évtizedek óta mondom, hogy Sümegre nagyon kellene egy pub. A Bástya Pub szerencsére nem csak nevében, de hangulatában is az lesz, mely minden korosztályból szívesen látja beszélgetni, iszogatni vágyó vendégeit.

A sümegi Vársétányon 60 ülő- és kb. 20 állóhellyel számos baráti társaságnak biztosít kulturált szórakozási lehetőséget a hét majdnem minden napján. A nyitvatartási idő a következőképpen alakul:

Hétfő: zárva
Kedd: 17.00 – 22.00
Szerda: 17.00 – 22.00
Csütörtök: 17.00 – 22.00
Péntek: 17.00 – 02.00
Szombat: 17.00 – 04.00
Vasárnap: zárva

Pénteken és szombaton éjszakába nyúlik a szórakozás, melyet 22.00-tól hangulatvilágítás és közepes hangerővel biztosított zene fűszerez. Ez ugyan még csak terv, de a jövőben hétvégente élőzenére és DJ által biztosított zenére is lehet számítani.

Sümegen megnyitotta kapuit a Chocolate Brown csokiszolárium hálózat új tagja

Ahogyan az utóbbi hónapokban tapasztalható volt, egyre csak bővül a szépészeti szolgáltatások palettája Sümegen. A mai napon egy szoláriummal gazdagodott a város.

A Chocolate Brown csokiszolárium a Várpanoráma Társasház utcafrontján.

Ha máshonnan nem, a Chocolate Brown márkanév ismerős lehet a végtelenül idegesítő, akarom mondani nehezen felejthető rádióreklámokból. Először 2015 őszén hallottam erről a szoli hálózatról, de mivel nem tartozom a célközönségbe, nem foglalkoztam vele.

Most, hogy már Sümegen is van egy franchise partner, rálestem az anyagcég honlapjára, és örömmel láttam, hogy nem csak egy hangzatos márkanévről, hanem egy minőségi magyar fejlesztésről is szól a történet.

A Csokicső megnevezés amellett, hogy hangzatos, könnyen megjegyezhető név, nagyobb hatékonyságú szolárium csöveket jelent. Azaz, aki ilyen csöveket használó szalonba jár, hatékonyabban barnulhat, tudtam meg ma reggel a sümegi üzlet személyzetétől.

A hatékony csöveken túl a Chocolate Brown csokiszoláriumba a szakmailag felkészült személyzet, és a kiváló minőségű szolárium kozmetikumok miatt is érdemes járni.

A Kossuth Lajos utca 38. szám alatt található szalonban a hét minden napján várják a barnulni vágyókat, és azokat is, akik innának egy finom kávét. (A várakozó térben egy mini kávézó került kialakításra.)

További információkért, aktualitásokért látogass le a Chocolate Brown csokiszolárium hálózat Sümeg Facebook oldalra.

57 évesen elhunyt Zalagyömörő polgármestere

2018. szeptember 24-én (hétfő) tragikus hirtelenséggel 57 éves korában elhunyt Illés László, Zalagyömörő polgármestere. A hír szerda délután jelent meg a község Facebook oldalán.

Az említett bejegyzésből a hirtelenség oka nem derült ki, ezért üzentet küldtem a település Facebook oldalán keresztül az önkormányzat munkatársainak. Válaszukban arról tájékoztattak, hogy a család nem járul hozzá az információk kiadásához.

A bejegyzés alatti kommentekből egyértelműen látszik, hogy jó embernek és polgármesternek tartották, szerették az emberek Lászlót.

Temetésére pénteken (szept. 28.), a 12.30-kor kezdődő mise után a zalagyömörői temetőben kerül sor.

Újra nyitva a sümegi Thirty’s kemencés étterem és pizzéria

A nyári szezont magunk mögött hagyva, a hideg őszi-téli napokon betérhetünk a hangulatos, fűtött vendéglátóhelyekre. Az egyik ilyen a Sümegen már sok éve üzemelő Thirty’s, mely szeptember 27-étől újra várja vendégeit.

Csütörtöktől vasárnapig lesz nyitva, és a tervek szerint október közepétől tematikus napokat tartanak. Csütörtökön a kemencének jut szerep, péntek a pizza napja, vasárnap pedig a családi ebédé, menüé. A szombat kimaradt, nos, ő egyszerűen „csak” szombat. 🙂

Ha kedved támad betérni, a következő időpontokban vár a Thirty’s bendőt finom étkekkel megtöltő csapata:

Csütörtök: 17.00 – 21.00
Péntek: 12.00 – 22.00
Szombat: 12.00 – 22.00
Vasárnap: 12.00 – 16.00

Friss információkért látogass el az étterem Facebook oldalára: facebook.com/thirtys.sumeg

Október 2-án nyit a sümegi Mona Lisa Szépségház

Ahogyan arról korábban egy blogbejegyzésben már említést tettem, új szépészeti szolgáltató nyitja meg kapuit Sümegen. A tegnap (szept. 24.) publikált Facebook bejegyzés nyomán már az is tudható, mikortól látogatható a szépségház, és milyen szolgáltatásokkal várja vendégeit.

Az éveken, sőt évtizedeken át leginkább a fiatalok körében népszerű iszogatós hely (Baqla) bezárt, helyén október 2-án (kedd) 10.00-kor egy szépülésnek helyet adó szalon nyílik.

A szolgáltatások palettája folyamatosan bővülni fog. Nyitástól elérhető lesz a szolárium és a szauna, majd hamarosan a kozmetika és a fodrászat is. Januártól pedig manikűr és műkörömépítés kapcsán is betérhetnek a szépülni vágyók.

A szépségház Sümegen a Fehérkő utca 3-as szám alatt található. Keddtől szombatig 10.00 és 19.00 között várja majd vendégeit.

Napelemekkel gazdagon ellátottak Sümeg város közintézményei

A Sümeg Városi Televízió múlt szerdai adásából megtudhattuk, hogy a korábbi évek napelemes fejlesztései után átadásra került a Ramassetter Vince általános iskola beruházása is, melyet a város pályázati forrásból tudott kivitelezni.

Végh László polgármester úr elmondta, hogy a pályázat keretében nem csak az általános iskola, hanem a gimnázium, az óvoda, és az idősek otthona vonatkozásában is beszélhetünk napenergiát hasznosító korszerűsítésről.

A most átadott fejlesztéssel kapcsolatban Viola Norbert, a Sümegi Közszolgáltató Kft. ügyvezetője tájékoztatta a lakosságot, hogy havi 300-400 ezer forintot is elérheti az intézmény megtakarítása.

Korábban már megvalósult a városháza és a művelődési központ napelemekkel való ellátása, szintén pályázati forrásból. Igaz, nem a városhoz tartozik üzemeltetési szinten, de mindenképpen említést érdemel, hogy a régi SZTK épülete, melyben például a Kormányablak is működik, hasznosítja a napenergiát.

Szelektív konténerben gyűjthető az üveghulladék Sümegen

Lassan egy éve annak, hogy Sümegen elszállították a város számos pontján kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő konténereket. Akkor arról volt szó, a papír és műanyag hulladék műanyag zsákokban, míg az üveg továbbra is konténerekben lesz gyűjthető. Végül az összes tároló eltűnt az utcákról, és ha tegnap nem járok a Postán, akkor nem tudom meg, hogy továbbra is van üveget gyűjtő konténer Sümegen.

Tegnap a Postán volt dolgom. Míg vártam, fültanúja voltam egy beszélgetésnek, mely az alpolgármester úr (Kovács László) és egy hölgy ismerőse között zajlott. A hölgy érdeklődött az üveghulladékkal kapcsolatban, mire az alpolgármester jelezte, a Sümegi Közszolgáltató Kft. telephelyén van konténer, oda lehet vinni a hasznosítatlan üvegeket.

Még a tegnapi nap folyamán felvettem a kapcsolatot a Kft. ügyvezetőjével, és arról kérdeztem, hogy a hallottak igazak-e, és ha igen, milyen feltételek mellett használhatja a lakosság a kihelyezett konténert.

Viola Norbert ügyvezető ma arról tájékoztatott, hogy az NHSZ Kft. valóban elhelyezett egy konténert a Sümegi Közszolgáltató Kft. telephelyén. Munkanapokon 7.00 és 18.00 között lehet vinni az újrahasznosítandó üveghulladékot, a mennyiség pedig nincsen korlátozva. Ha valakinek csak hétvégén alkalmas a beszállítás, rugalmasan segítenek.

Szóval, Postára járni mégsem olyan haszontalan időpocsékolás, mint azt sokan vallják. És itt kell újra megjegyeznem, hogy ha sem én, sem az alpolgármester úr ismerőse nem tudott a konténerről, akkor igen nagy az esélye, hogy mások sem. Ha pedig így van, ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a város vezetése és a lakosság közötti kommunikáció fejlesztésre szorul.