MLR, azaz Miller Genuine Draft sör

Rendszámtábla (MLR-000)

2011 nyarán akkori munkahelyemen hagyományteremtő jelleggel először volt 2 hét teljes leállás, azaz július utolsó és augusztus első hetében mindenki távol maradt az irodától. Ki nyaralni ment, ki másként töltötte a szabadságát. Én filmeket néztem, és először kezdtem nagy dózisban fogyasztani az Így jártam anyátokkal című sorozatot (ami azt jelenti, hogy egy évaddal 3-4 nap alatt megvagyok).

Ha film- és sorozatnézés, akkor dukál mellé egy kis eszem-iszom is. Készítettem finom szendvicseket, iszogatni pedig a sör mellett döntöttem. És ekkor jött a felismerés, hogy egy vidéki kisvárosban nem is olyan könnyű bizonyos márkájú sörökhöz jutni.

Első körben a ma Corona Extraként ismert (lánykori nevén Coronita) sörből kortyolgattam volna. Sümegen nem volt kapható. A tapolcai Tescóban sem jártam sikerrel. Ekkor jobb ötlet híján utamat Keszthely felé vettem, és szerencsére az ottani Tescóból tudtam hozni néhány üveggel.

MLR, azaz Miller Genuine Draft sör részletei…

DEC, azaz decemberi buli

Rendszámtábla (DEC-000)

A DEC kezdetű rendszámtábláról többek között a december jut eszembe, és egy 2003-as buli ugrik be. Életemben először zenéltem DJ-ként több száz ember előtt.

Középiskolás voltam, és mint az lenni szokott jobb helyeken, a tanév során számos buli került megrendezésre. 2003-ban többekkel azon gondolkodtunk, hogy a zenei kínálaton lehetne kicsit finomítani, hogy a mi ízlésünknek megfelelő dalok is szerephez jussanak.

15 évvel ezelőtti eseményekről van szó, így arra már nem emlékszem, hogy végül miként kerültünk a bulikat szervező társaságba. Arra annál inkább, hogy miként lettem én aznap a DJ.

DEC, azaz decemberi buli részletei…

MVP, azaz a legértékesebb ember

Rendszámtábla (MVP-000)

Biztosan sokan tudják, hogy az angolban elég gyakoriak a hárombetűs mozaikszavak. A kontextustól függően több jelentésük lehet. Az MVP-t például használják a sportban és az üzleti világban is. Előbbi esetben a most valuable player, azaz legértékesebb játékos, míg utóbbi esetben a most valuable partner, vagyis legértékesebb partner jelentéssel bír.

Innen megközelítve, ha az MVP-t meglátom egy rendszámtáblán, nekem a most valuable person-t, a legértékesebb embert jelenti.

Abban szerintem egyetérthetünk, hogy egy nőnek a férfiember, aki a társa a mindennapokban, és éppen így, egy férfi számára a vele egységben lévő nő a legértékesebb ember; de természetesen igaz ez az egynemű párokra is.

MVP, azaz a legértékesebb ember részletei…