Születni nehezebb, mint meghalni

A halállal a legtöbben nehezen tudnak megbírkózni, akkor pedig, ha fiatalon vagy különösen fiatalon távozik valaki az élők sorából, még komolyabb a helyzet. Jól tudjuk, hogy minden okkal történik, így egy, az átlaghoz képest korán távozó lélek rövid életútja sem a véletlen műve.

Az okozat azonos, de más az ok

Ahogyan az élet sok dolgával kapcsolatban, a halál vonatkozásában is látható, hogy sok oka lehet. Mind földi, mind pedig szellemi értelemben. A szellemi okokat innen, földi minőségünkből lényegében képtelenek vagyunk megérteni.

Ahány lélek, annyi út, és még több lehetőség arra, hogy utak más irányt vegyenek, mint ami a tervben szerepelt. Mivel nem tudjuk, egy lélek milyen utat járt már be, és milyen út áll még előtte, nem érthetjük, hogy az átlaghoz képest korai halál milyen okra vezethető vissza.

A korai halál néhány oka

Van, hogy a megszületésig vezető 9 hónapos úton nem tud egy lélek végigmenni, idejekorán, még magzatként távozik. Ha képes is lenne megszületni, előfordul, hogy változik a képlet, melybe születne, ezért nem tudná beteljesíteni életfeladatát.

Ha csecsemőként ér véget egy emberi élet, lehet a háttérben az, hogy már kellően fejlett a lélek, és nem feltétlenül szeretné ott és akkor újra megélni azt a nehézséget, ami az emberi létezéssel jár. Az emberként való újra és újra megszületés a saját fejlődésünkről szól. Ahogyan emberi minőségünkben olykor képtelenek vagyunk szembenézni egy helyzettel, miért ne lehetnénk így lélekként is?

Előfordulhat, hogy előző életutunkat emberi minőségünkben hozott döntéseink miatt korábban fejeztük be, mint a tervben szerepelt. Ha így van, az aktuális „körben” a maradék akár csak néhány évet leéljük, és zárjuk a ciklust. Később másik testben visszatérhetünk a Földre. Ekkor már egy egész élet is előttünk állhat.

Születni nehezebb, mint meghalni részletei…

Semmi sem vész el…

…csak átalakul. Vagy nem. Mert a minket körülvevő szemétként kezelt dolgok sajnos nem nagyon alakulnak át. No nem azért, mert nem lenne rá lehetőség, hogy másként, máshol új értelmet nyerjenek. Egyszerűen azért, mert az ember látván, hogy mekkora trágyadombot teremtett a Föld bolygóra, még mindig nem foglalkozik a kérdéssel.

Sokkolni kell

Amíg nem elég nagy a baj, vagy ahogyan mondani szokták, amíg langyos a víz, nem pedig hideg, addig tojunk arra, hogy tenni kellene valamit. Míg nem érint meg minket valamiként a halál szele, nem gondolunk arra, hogy le kellene tenni a cigit, nem kellene annyit piálni, nem kellene folyton cukrot cukorral ennünk, stb, stb.

Antoine Repessé fotósként tengeti napjait. Évekkel ezelőtt gondolt egyet, és gyűjteni kezdte az általában szemétként kezelt dolgokat, melyek között műanyag és papír egyaránt megtalálható. Semmit nem dobott ki, így 4 év elteltével komoly mennyiség (70 m3) gyűlt össze. Hogy még látványosabb, akarom mondani sokkolóbb legyen a kép, szétválogatta a dolgokat, majd fotókat készített.

Semmi sem vész el… részletei…