Mire költ a sümegi és/vagy Sümegen szemetelő ember? Megmutatom!

Az elmúlt bő 1,5 évben úgy 6.000 km-t gyalogoltam Sümeg bel- és külterületi részein, és sajnos sokszor találkoztam ugyanazzal a jelenséggel. A város tele van szeméttel. Ez alapjáraton is probléma, akkor pedig óriási gond, ha egy város a turizmusban látja a kitörését. Márpedig Sümeg mindenkori vezetése abban látja.

Nézzük, mire költ a renitens!

Nagyjából ez volt az ötlet, mikor múlt szombaton mentem egy gyors kört a városban, és készítettem úgy 200 fotót az eldobott szemétről, hogy összegezni tudjam a látottakat. Nem mentem végig a városon (pedig ezt terveztem), már úgy 8 utca után kezdett kiégni az agyam, hogy – nincs mit szépíteni – mekkora paraszt emberek vannak körülöttünk. Vannak elszórva klasszikus tételek, de akadnak olyanok is, amik láttán elmorzsoltam egy halk „Mi a f@sz?”-t.

Üdítő, energiaital és sör minden mennyiségben

Ezek azok a dolgok, amiket nem nehéz kiszúrni, formájuk és méretűk miatt látványosan jelzik, hogy ott vannak, és sajnos az eldobott szemét mennyisége is szembeötlő. Az üdítőket mindenki issza, az energiaitalt főként a fiatalok részesítik előnyben, míg a sör vegyes, de sok helyi alkesz fogyasztja; az utcán, ahol egyébként nem lehet alkoholt inni, mármint legálisan.

A teljesség igénye nélkül álljon itt a lista, hogy mit vesznek, akik szomjukat oltanák, és nem restek a kuka helyett nagyjából bárhova eldobni az üres alumínium dobozokat, műanyag flakonokat, üvegeket.

Mire költ a sümegi és/vagy Sümegen szemetelő ember? Megmutatom! részletei…

Sümeg kitörési pontja a szépészeti turizmus lenne?

A minap kaptam a hírt egyik ismerősömtől, hogy hamarosan egy új pub-ot nyitnak Sümegen. Rá pár napra pedig elért hozzám egy régi, főként a fiatalok által látogatott sümegi iszogatós hely, a Baqla bezárásának híre.

Lehet, hogy véletlen az egybeesés, lehet, hogy nem. De ennél sokkal érdekesebb, hogy a Baqla helyén Mona Lisa Szépségház néven egy újabb szépészeti hely nyílik a városban. Azért mondom, hogy egy újabb, mert néhány hónap leforgása alatt ez már a sokadik iparági szolgáltató lesz egy 6000 lelkes kisvárosban.

Májusban bezárt a Kamilla Kézműves Ajándékbolt, helyét melegváltásban vette át a Szempilla Stúdió és Kozmetika.

Amikor elkészültek az új üzlethelyiségek a Kulturcikk mellett, a Rena Hair fodrászat átköltözött az egyikbe, mellette pedig megnyílt egy kéz- és lábápolással foglalkozó szalon.

Sümeg kitörési pontja a szépészeti turizmus lenne? részletei…