MLR, azaz Miller Genuine Draft sör

Rendszámtábla (MLR-000)

2011 nyarán akkori munkahelyemen hagyományteremtő jelleggel először volt 2 hét teljes leállás, azaz július utolsó és augusztus első hetében mindenki távol maradt az irodától. Ki nyaralni ment, ki másként töltötte a szabadságát. Én filmeket néztem, és először kezdtem nagy dózisban fogyasztani az Így jártam anyátokkal című sorozatot (ami azt jelenti, hogy egy évaddal 3-4 nap alatt megvagyok).

Ha film- és sorozatnézés, akkor dukál mellé egy kis eszem-iszom is. Készítettem finom szendvicseket, iszogatni pedig a sör mellett döntöttem. És ekkor jött a felismerés, hogy egy vidéki kisvárosban nem is olyan könnyű bizonyos márkájú sörökhöz jutni.

Első körben a ma Corona Extraként ismert (lánykori nevén Coronita) sörből kortyolgattam volna. Sümegen nem volt kapható. A tapolcai Tescóban sem jártam sikerrel. Ekkor jobb ötlet híján utamat Keszthely felé vettem, és szerencsére az ottani Tescóból tudtam hozni néhány üveggel.

Fő a változatosság, gondoltam, így legközelebb más 0,33-as sör után néztem. Második körben a ma már sajnos nem kapható Amstel Pulse-ra esett a választás. Olyan kupakja volt, mint az üveges Top Joy-nak. Kellemes, lágy íz, szép szín, imádtam.

Utolsó körben a címben említett, Amerikából származó sörre esett a választás. Az Amstelhez hasonlóan nem kellett hozzá sörnyitó, mert a kupak egy határozott csavarással eltávolítható. Ízvilága az Amstelnél fanyarabb, de nekem kedves ez az íz.

Valamikor az utóbbi években volt a Millernek tévés reklámja, és minden alkalommal, mikor láttam vagy hallottam, eszembe jutott 2011 nyara, valamint az Így jártam anyátokkal című sorozat hasfájós nevetést okozó pillanatai.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.