Hétindító gondolatok – 2018/43-48

Az utóbbi hetekben a Topjoy Napi kupak mobilalkalmazás minden egyes nap üzenetet adott nekem. Én pedig most hozzáteszek néhány gondolatot, hogy legyen miből táplálkoznod a héten.

Soha nincs vége

Például a változásnak. Szokták volt mondani, az életben az egyetlen állandó dolog a változás. Így jobb, ha hozzászokunk. Az emberi létezés nem az állandóságra jött létre, még akkor sem, ha egy-egy pillanat erejéig úgy tűnik, az állandóság a legfontosabb dolog, amit meg kell teremtenünk.

Jó döntés volt

Igen, az volt, de megvolt a maga ára. És itt válik el a búza az ocsútól, hogy hajlandó vagy-e bevállalni a nagyobb árat azért, hogy jobb irányba menjenek a dolgok. Sokan nem teszik, és nem is történik semmi az életükben.

Küzdj az álmaidért!

Mert ha te nem teszed, más nem fog. És ez így van helyén. Tedd, amit tenned kell, és ott lesznek az eredmények. Vagy ne tedd, de akkor ne sírjon a szád, hogy nem haladnak előre a dolgok.

Rám mindig számíthatsz

Mondhatod valakinek, de a nagy kérdés az: valóban komolyan gondolod-e? Fel tudod-e mérni, hogy eljöhet az a pont az életben, amikor már nem tudsz megfelelni ennek az ígéretnek? És az is előfordulhat, hogy már nem akarsz megfelelni neki. Ekkor a másik nagy kérdés az, hogy ki tudod-e mondani, el akarod-e mondani, hogy már nem lehet mindig számítani rád, vagy egyáltalán nem akarod, hogy számítson rád.

Higgy a csodákban

A csodát mindenki másként értelmezi. Van, akinek ezek nagy dolgok, vagy akinek egy kicsi, de nagyon is fontos dolog is csodaként jelenik meg.

Neked kell tudnod, hogy a csoda a mindennapokban mit jelent, és hidd el, hogy ott lehet veled, az életed természetes része lehet. Ha így teszel, állandóan ott lesznek a csodák.

Össze vagy zavarodva?

Ha igen, az nem feltétlenül gond. Van az úgy, hogy szét kell esnie a dolgoknak ahhoz, hogy meglásd, merre van előre. Az összezavarodottság egy állapot, amin a tisztánlátás lehet úrrá. Ahhoz viszont nyugalomra van szükség. A stressz nem segít. A válaszok sok esetben nem magadból eredeztethetők. Így hát légy nyugodt, és az intuitív gondolatok mutatni fogják az utat.

Vállald önmagad!

Pár éve úgy fogalmaztam, hogy: az légy, aki vagy, s az élet meghálálja azt. Igen, légy az, aki valójában vagy, mert nem véletlen, hogy pont olyan vagy, amilyen. Van, amikor a környezeted nem tudja a helyén kezelni a dolgokat, de ettől még nem veled van a gond. Nem könnyű olykor annak a nem hétköznapi embernek lenned, akinek születtél, de nem véletlenül vagy olyan, amilyen. Helyed és utad van, vállald fel!

Ha nem lennél, ki kellene találni!

Lásd az előző gondolatot. 🙂

Írj neki!

Vagy hívd, vagy keresd. Vagy sétálj arra, amerre ő van. A lényeg, hogy tudjon rólad. Az idő tényleg mindent megold, és pont a legjobb pillanatban jön a következő lépés.

„Fullos vagy ;)”

Köszi, kedves vagy.

Szerezz örömet a mosolyoddal!

Ha jön veled szembe valaki, mosolyogj rá, mert nem tudhatod, hogy azon a napon kap-e olyan kedvességet, amitől kicsit jobban érzi majd magát. Egy mosoly neked nem kerül semmibe, de ott és akkor a másiknak akár a világot jelentheti.

Az idő gyógyít

Pontosabban az eltelt idő alatt magadban elvégzett munka gyógyít.

Csacsogunk?

Néha azt is kell. 🙂

Te vagy az életem!

Vagyis, az vagy nekem, amitől az életem az, amilyennek szerettem volna.

Melletted vagyok!

Egyre kevesebbszer gondolják ezt őszintén az emberek…

Tedd meg ma!

De az sem gond, ha holnapra halasztod. Magadban kell érezned, hogy ma van-e helye, vagy jó lesz honlap is, esetleg később. És talán arra is rájössz, hogy nem is kell neked megtenned, mert nem hozzád tartozik.

Miért félsz kimondani?

Látod, ez egy nagyon jó kérdés. Tedd fel magadnak, és hagyd, hogy a valódi válasz törjön elő belőled.

Lopott csók

No, igen. 🙂

Randizunk?

Itt lenne az ideje! 😉

Guruljon a partikocka!

Hogy mi?

Móka és kacagás 🙂

Veled minden pillanat.

Emlékezz rám!

Lehet téged elfelejteni?!

Nézz szembe vele

És tedd meg, amit meg kell tenned. Vagy vedd észre, hogy nem is kell tenned semmit, csak a félelmed mondatta veled, hogy kellene.

Szeress feltétel nélkül!

Mindent és mindenkit.

Még ennél is jobb lehet!

Nem gondolnád, de igen, van, hogy sokkal jobb is lehet. A kérdés az: meg tudod, illetve meg akarod-e engedni magadnak, hogy legyen jobb?

Fejezd be, ha elkezdted!

Vagy hagyd félbe, mert talán nincsen már helye annak, hogy befejezd. Talán már a továbblépés a jó lépés.

Benned is van egy tigris

Anno ez volt az első Top Joy kupakban, amit egy narancsos üdítőről vettem le. Majd a másodikban is ez volt. Akkor nem tudtam, hogy mit akar nekem üzenni. Ma már sejtem.

Have fun!

Let’s rock!

Ajándékozz szavakkal

Mert olykor a szavak többet érnek bármilyen fizikai dolognál.

Tűnj ki a sorból!

Azt gondolod, hogy ez olyan nehéz, pedig elég csak önmagadnak lenni. Mert te különleges és egyedi vagy. Az légy, aki vagy, és biztosan ki fogsz tűnni a tömegből, ami manapság olyan emberekből áll, akik az átlagba akarnak belesimulni; mert nem bátrak, mert…

Látom a szemedben

És ezt te is tudod…

Mijáúúú

Oké. 🙂

Légy hű magadhoz

Minden körülmények között!!!

Örökké tart

A pillanat, ha akarod. De ehhez sokat kell tanulnod…

Felejtsd el a múltat!

És legyen otthonod a jelen, az egyetlen „hely”, ami valójában létezik.

Élvezd az életet

De hogy ez mit jelent neked, csak te tudhatod. Ne úgy akarj élni, ahogyan mások sugallják, hogy az élet élvezetes. Élj úgy, ahogyan neked jó. Mások buliznak, te pedig lehet, hogy inkább elmész a hegyekbe, mert téged az tölt. Másoknak ez üres idő, neked a világot jelentheti.

Rólad álmodom

„…minden éjszakán, eljössz hozzám minden éjszakán.” (Császár Előd)

A sikernek ára van

Oh, igen. És aki megfizeti, egészen másként látja majd a világot.

Hagyd, hogy az új dolgok megtaláljanak!

Avagy légy nyitott, mert sosem tudhatod. De hogy ez pontosan mit jelent esetedben, neked kell feltérképezni.

Tudd, hogy szabad vagy

Mindentől és mindenkitől!

BFF <3

Thank you!

Csak a zene

Mert a zene olyan világba visz, ahova szavak nem vihetnek.

Közreműködő:

Topjoy Napi kupak (mobilalkalmazás)

Minden nap megnézheted a telefonodon, hogy mit üzen neked aznapra a Topjoy kupakja. Ha pedig napi egy üzenet nem elég, irány valamelyik bolt, és vegyél magadhoz egy vagy több finom Topjoy üdítőt, melyek kupakja újabb üzenetet rejt.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.