Hétindító gondolatok – 2018/40-41

Az elmúlt két hétben a Topjoy Napi kupak mobilalkalmazás minden egyes nap üzenetet adott nekem. Én pedig most hozzáteszek néhány gondolatot, hogy legyen miből táplálkoznod a héten.

Magad miatt csináld!

Olykor nem egyértelmű, hogy miért akarunk valamit megtenni, vagy elindulni egy (akár új) irányba. Legfőképpen magad miatt kell megtenned, mert magaddal kell jól lenned. Ha így van, közvetve másért is csináltad. De ha mások miatt igyekszel, talán célba sem érsz, mert legbelül ott lesz a nyomasztó érzés, hogy neked ez annyira nem is fontos. Ha pedig nem fontos, nem tölt, hanem lemerít.

Közöz a cél

Elvileg közös a cél, de olykor kiderül, hogy mégsem. Azt gondolná például az ember, hogy egy munkahelyen a főnök és a munkatársai egy célért dolgoznak, de néha meglepetés érhet minket, amikor igyekszünk konstruktívak lenni. Kiderülhet ugyanis, hogy a főnöknek nem építő javaslatokra, hanem parancsot teljesítő bérniggerekre van szüksége, a kollégák között pedig nincsen igazi összetartás, és ilyenkor valóban nem tud nyarat csinálni egyetlen fecske.

Hagyj nyomot a világban!

Ha nem törekszel erre, akkor is megtörténik, de ha van egy konkrét idea a fejedben, akkor annak mentél élve életedet, jól láthatóan nyomot fogsz hagyni. Ki úgy, hogy hosszú idők múltán is felemlegetett alkotásokat ad (pl. művészet). Más olyan emberi értékekkel van jelen a közösségeiben, hogy annak szintén lesz még sok-sok évvel később is élő emléke az emberekben. És így tovább.

Ha most nem, majd máskor!

Vagy akkor sem. Soha nem lehet tudni. A kérdés az: akarsz-e, illetve tudsz-e hinni abban, hogy ha nem most, akkor majd legközelebb? Kár felvenni ugyanis egy fals pozitív hozzáállást, ha legbelül nem tudsz mit kezdeni a helyzettel. Ilyenkor érdemes elengedni, legyen szó bármiről is. Ha dolgod van vele, az élet egyszer úgyis eléd fogja tenni.

A legjobb csak most jön!

Egy hosszú, küzdelmes úton járva, mikor már igencsak elcsigázott vagy, elveszítheted fókuszodat, és nem látod, hogy mi az a pozitív fordulat, amiért eddig haladtál előre. Érdemes néha megállni, és tudatosítani, hogy a történet legjobb része még csak most fog jönni. Az a része, amiért megérte eddig küzdeni.

Mit mond a belső hang?

Az emberek leginkább úgy működnek, hogy kívülről szeretnék hallani a válaszokat, a gondolatokat, a bíztatást. És persze van is erre szükség, kinek kevésbé, másoknak inkább. De ha megtanulsz befelé hallgatni, van, hogy sokkal gyorsabban és egyértelműbben kapsz utalásokat egy aktuális helyzet kapcsán.

Csak őszintén

Olyan világban élünk, ahol emberek azzal firkálják tele az online teret (pl. Facebookon), hogy milyen érdekes, hogy valaki csak a háta mögött tud gondolatokat megfogalmazni vele kapcsolatban. Aztán ha valaki mégis szemből szemben mondja el, nos, azzal már nem tud mit kezdeni. Nem tudják ma már az emberek helyén kezelni a dolgokat. Ennek egyik oka, hogy fogalmuk sincsen, kik ők valójában, így egy nekik szánt gondolatot nem tudnak megfelelő módon elhelyezni a nagyobb képben.

Forever young

Azaz örökké fiatal. Testben kevésbé, szellemiségben azonban mindenképpen meg lehet maradni fiatalnak, lendületesnek. És talán az a probléma, hogy ezt sokan elfelejtik, és tele van a világ komor, öreg szellemiségű emberekkel, akik igen komoly fékként hatnak a dolgok alakulására.

Könnyebb nem haragudni

Például magadra, ha nem sikerül valami, amit elterveztél. Ha nagyon rá vagy készülve a dologra, túl közelről figyeled az események alakulását, és talán nem veszed észre, hogy te minden tőled telhetőt megtettél. Hogy nem jött össze, nem miattad van, így teljesen felesleges, és egyben önpusztító, ha magadra haragszol.

Köszönd meg, hogy van neked!

Ha a helyzetből fakadóan szavakkal nem tudod, akkor például azzal, hogy időről-időre a közelében vagy. Talán nem fogja érteni, hogy miért teszel így. Belül azonban érezni fogja a felé sugárzott őszinte, mély szeretetedet.

Tetszel, járunk?

Szóval? 🙂

Ne csak félgőzzel!

Az viszont koránt sem biztos, hogy teljes lendülettel menni fog. Szeretnéd, de megeshet, hogy a körülmények nem engedik. Vagy szeretnéd, de nincsen meg a lelki erőd, esetleg a támogatás feléd, hogy menni fog, képes vagy rá. Legyél rajta, de ha nem megy, ne ostorozd magad.

Nem lehet elfelejteni

Valóban, őt nem lehet elfelejteni…

Mondd, szeretsz? 🙂

Mondom hát, szeretlek téged. És te, miként vagy felém érzelmekkel?

Közreműködő:

Topjoy Napi kupak (mobilalkalmazás)

Minden nap megnézheted a telefonodon, hogy mit üzen neked aznapra a Topjoy kupakja. Ha pedig napi egy üzenet nem elég, irány valamelyik bolt, és vegyél magadhoz egy vagy több finom Topjoy üdítőt, melyek kupakja újabb üzenetet rejt.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.