Hétindító gondolatok – 2018/39

Múlt héten a Topjoy Napi kupak mobilalkalmazás minden egyes nap üzenetet adott nekem. Én pedig most hozzáteszek néhány gondolatot, hogy legyen miből táplálkoznod a héten.

Vigyázz rá!

Mert nem véletlenül a te „felügyeleted” alá került. Bő 10 évvel ezelőtt adtam el úgy használt mobiltelefonomat, hogy a vevő nem akarta elhinni, hogy a készülék olyan jó állapotban van. Mondtam neki, hogy egyszerű a történet: vigyázni kell rá. Évekkel később szerettem volna venni számomra kedves mobilokat a használtpiacon, de megdöbbentően lelakott volt a kínálat jelentékeny többsége.

Becsüld meg a barátaidat!

Vagy lényegében mindenkit. Nekem nincsenek barátaim, nem voltak, és jó eséllyel sosem lesznek. Nem tudom értelmezni ezt a fogalmat. Úgy érzem, hogy felesleges korlát az emberi kapcsolatokhoz.

Számtalanszor megtörtént, hogy olyan emberekkel beszélgettem, akiket szó szerint 5 perce ismertem, mégis sokkal őszintébb és nyíltabb volt az eszmecsere, mint sokaknál, akik évtizedek óta barátok.

Az őszinte, mély kommunikáció nem azon múlik, hogy valakit mennyi ideje ismersz, és hogy barátodnak címkézed-e őt, vagy sem. Látni, érezni kell, hogy a másik milyen ember. Ha olyan, akkor mindegy, hogy nem ismeritek egymást (a fizikai síkon), és talán sosem találkoztok újra (a fizikai síkon), lehet nagy nyíltsággal beszélni dolgokról.

Why not?

Magyarul: miért ne? Igen, miért ne veled, és miért ne most? Rajtam ne múljék! 😉

Adni öröm

Bár van, hogy rájössz, ahova és ahogyan szeretnél, felesleges adnod, mert nem tudják értékelni. Nem termékeny a talaj, amibe a magot helyeznéd.

Pörögj fel!

Aztán hódítsd meg a világot…

Eléred, ha nem kergeted!

Vagy éppen akkor fogod elérni, ha kergeted?

Cukiság vagy

Jaja, bár jó eséllyel ezt magad is tudod. 😉

Közreműködő:

Topjoy Napi kupak (mobilalkalmazás)

Minden nap megnézheted a telefonodon, hogy mit üzen neked aznapra a Topjoy kupakja. Ha pedig napi egy üzenet nem elég, irány valamelyik bolt, és vegyél magadhoz egy vagy több finom Topjoy üdítőt, melyek kupakja újabb üzenetet rejt.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.