Hétindító gondolatok – 2018/37

Múlt héten a Topjoy Napi kupak mobilalkalmazás minden egyes nap üzenetet adott nekem. Én pedig most hozzáteszek néhány gondolatot, hogy legyen miből táplálkoznod a héten.

Előre, előre, előre!

Régen szoktuk volt mondani: ha nincs más hátra, irány előre! Hagyd hátra a múltat, nézz előre, és menj, mint az úthenger.

Csak ma!

Azt hiszem, egy könyvben olvastam a módszerről, amivel egyszerűen fel lehet számolni a nem kívánatos szokásokat, illetve éppen így, fel lehet építeni újakat.

A képlet a következő: nem azt fogadod meg, hogy ezen a héten, e hónapban, vagy az idei évben valamit csinálsz (vagy nem csinálsz), hanem azt mondod, hogy: a nap végéig, azaz csak ma.

Egyetlen nap, a mindenkori ma pont elég rövid ahhoz, hogy a kitartásod ne kezdjen alábbhagyni. Ha minden egyes nap azt mondod magadnak, hogy a mai napon meglesz az adott dolog, nyertél.

Állj meg, gyönyörködj!

Azt mondják, rohanó világban élünk, de ez hazugság. Nem a világ rohan, hanem az ember spannolja magát, pontosabban más emberek téged. A növények, az állatok semmit sem érzékelnek abból, hogy a világ rohanna. Csak az ember olyan hülye, hogy elhiszi, felgyorsultak a dolgok, így hát ma már képtelen arra, hogy megálljon, és gyönyörködjön a létezés csodájában. Légy okos, és állj már meg!

Kérem a puszim!

Igen, csodalány, kérem a puszim. 😉

Vedd ki a részed!

Vedd ki a részed, amit beletettél. Jár neked.

5-kor a szökőkútnál?

Vagy 8-kor a kávézó előtt, esetleg 9-kor nálad? Ahogy neked jobb…

Gyönyörű szemeid vannak

A szemeidnél már csak az gyönyörűbb, amit benne látok. A végtelen mélység, mely megbabonázza az ember. 😉

Közreműködő:

Topjoy Napi kupak (mobilalkalmazás)

Minden nap megnézheted a telefonodon, hogy mit üzen neked aznapra a Topjoy kupakja. Ha pedig napi egy üzenet nem elég, irány valamelyik bolt, és vegyél magadhoz egy vagy több finom Topjoy üdítőt, melyek kupakja újabb üzenetet rejt.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.