Hétindító gondolatok – 2018/34

Múlt héten a Topjoy Napi kupak mobilalkalmazás minden egyes nap üzenetet adott nekem. Én pedig most hozzáteszek néhány gondolatot, hogy legyen miből táplálkoznod a héten.

Neked rendelte a sors

Oh, igen, ma már biztos vagyok benne, az elmúlt valamivel több mint két évben azonban nem mindig volt ez ennyire evidens. Mert amikor évtizedeken át keresel valakit, de nem találod, aztán egyszer csak a semmiből ott terem előtted, akkor azért „kicsit” nehéz elhinni, hogy ő lehet az, akit kerestél. Sokhónapnyi (részben általa) megvalósuló belső munka, és ma már ott a bizonyosság…

Légy magabiztos!

Olykor nem egyszerű, mi több, egyenesen nehéz. De csak addig, míg rá nem jössz, hogy magabiztosságodat miből és miként kell merítened. Annyit elárulhatok, hogy nem abból, hogy másokkal méred össze magad…

Jó vagy ebben!

Akárcsak az előbbi gondolat. Tudd, hogy jó vagy benne! Ne azért, mert másokhoz mérten úgy ítélhető meg, hogy jó vagy. Ne azért, mert mások mondják. Azért, mert ott belül, érzed, hogy ez a te hazai pályád, és igen, piszkosul jó vagy benne.

Álmomban már láttalak

És tényleg! Nem is egyszer, nem is kétszer. Volt, hogy csak láttam, de volt olyan is, hogy megérintettük egymást, illetve egymáshoz szóltunk. Az álmok nem csak álmok, sokkal többek is lehetnek annál…

Nyomd a gázt!

Van, hogy nincsen már min gondolkodni, vagy lehetne, de nem szükséges, sőt, egyenesen ellenjavallt. Ekkor csak menni kell előre, megfelelő határozottsággal, és az út akkor is felfedi magát előtted, ha korábban azt sem tudtad, hogy arra lehet menni.

Tervezz

A terv egy csodálatos dolog. Segít abban, hogy láss magad előtt egy forgatókönyvet, amit… Amit vagy megvalósítasz, vagy nem. Mert a tervek sokszor semmi más célt nem szolgálnak, csak azt, hogy képes legyél elindulni, meglegyen a megfelelő önbizalmad, a hited az előtted álló útban.

Fú, de jó vagy!

No, igen, nem rossz kívülről sem megerősítést kapni, de amikor már eléggé felépítetted magadban az önbizalmadat, ezek a külső megerősítések nem lesznek érdekesek. Jól fognak esni, megköszönöd őket, de már nem számítanak.

Közreműködő:

Topjoy Napi kupak (mobilalkalmazás)

Minden nap megnézheted a telefonodon, hogy mit üzen neked aznapra a Topjoy kupakja. Ha pedig napi egy üzenet nem elég, irány valamelyik bolt, és vegyél magadhoz egy vagy több finom Topjoy üdítőt, melyek kupakja újabb üzenetet rejt.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.