Hétindító gondolatok – 2018/31-33

Múlt héten (és a megelőző két hétben is) a Topjoy Napi kupak mobilalkalmazás minden egyes nap üzenetet adott nekem. Én pedig most hozzáteszek néhány gondolatot, hogy legyen miből táplálkoznod a héten.

Csak vidáman!

Egy gyermek még ösztönösen tud vidám lenni. Aztán minél előbbre tart életének útján valaki, minél inkább felnőtt, annál jobban felejti el, hogy mit jelent őszintén vidámnak lenni. Gyúrjunk rá erre, már csak azért is, mert jót tesz az egészségnek.

Lépj ki a megszokottból!

Sokan igyekeznek állandónak ható környezetet kialakítani, mert így biztonságban érzik magukat. A gond csak az, hogy ami megszokottá válik, abból egy idő után nem, vagy csak nagyon nehezen lehet új impulzusokhoz jutni. Keress új utakat, friss szeleket, és meglátod, pillanatok alatt más lesz a hangulatod, sokkal energikusabb leszel.

Húzd meg a vészféket!

Fantasztikus dolog nagy sebességgel haladni előre, de van az a pont, amikor érdemes, ha nem is hosszan, de egy pillanatra megállni, körülnézni, és hozni döntéseket. Kell, hogy újra és újra keress kontrollpontokat, amikhez képest meg tudod állapítani, valóban jó-e az irány.

Tegyél többet érte!

Nehéz azt eldönteni (előre), hogy mennyi az elég. Mész előre, várod az eredményeket, és talán nem jönnek olyan volumenben, vagy olyan gyorsan, mint szeretnéd. Tenni kell bele többet, de nem úgy, hogy megfeszülsz (a teljesítményért). Sokkal inkább úgy, hogy a flow részévé teszed, és sebességet váltasz.

Jeee!

A hosszú, küzdelmes út végén járva, vagy még jóval korábban, mikor már egyértelműek a jelek, kell az a mélyről feltörő, őszinte felkiáltás. Meg kell tanulni megélni az örömöt. Nem a külvilágnak, magunknak, befelé.

Itt forrósodik a levegő…

Az ember agya egy zseniális „találmány”. Igyekszik is minden pillanatban kihasználni a benne rejlő potenciált. De olykor tévúton jár, dolgokat agyból akar megoldani. Kell, hogy hallgass az intuíciódra, és észrevedd, hogy közel van egy fordulat, még ha józan ésszel nem is tudod megmagyarázni, miért érzed így.

„Néha ezt is szabad ;-)”

Máskor pedig nem. De ha igen, akkor csak hajrá. 🙂

Egyszer élünk, de akkor nagyon

Gondolhatsz így az életedre, és itt és most talán éppen erre van szükséged. Mások már látják, hogy nem egy életük van, és nem az a lényeg, hogy nagyon éljenek, hanem jól, okosan, belülről.

„Filmezünk? ;-)”

Nos?

Ne csak tudd, csináld is!

Sokan mondják, még többen egyet is értenek vele. De nem én. Méghozzá azért nem, mert sok év kutatómunkája elvezetett egy felismeréshez, mely így szól: attól, hogy valamire képes vagyok, az még semmire sem predesztinál.

Ne add fel az álmaidat!

Számomra evidencia, hogy ha valamit nagyon akarok, azért a végsőkig, sőt, még tovább is elmegyek. Vannak, akik nem így tesznek. Megtörtént a közelmúltban, hogy valakivel beszélgetve lényegében lemondott egy korábbi álmáról. Hát, ő tudja…

Tedd meg magadért

Igen, magadért, ne pedig másért.

Tánc!

😉

Ennyi?

Talán igen, talán nem. Ha ott és akkor nem látsz többet, akkor tedd félre, aztán térjél vissza később. Ha majdan látsz még benne valamit, menj tovább. Ha nem, hát engedd el.

„Láttam ám… ;-)”

Helyes, pont azért csináltam. 🙂

Oké? Oké!

Gyorsan, határozottan, egyszerűen.

Csak te és ő

Ti ketten, együtt, egységben. A többiek ott és akkor nem fontosak.

Hallgass a szívedre!

Amikor mennél előre, mindennél jobban szeretnél pontos és egyértelmű instrukciókat, mindezt persze kívülről. Felejtsd el, és hallgass befelé! Ott lesz minden, amire szükséged van.

Legyél hurrikán!

Legyél erős, legyél gyors, legyél elsöprő. Aki érti, értékelni is fogja…

De csini vagy! 🙂

Lehet, hogy tudja, de szeretné hallani, és persze érezni is. Add meg neki!

Találkozni fogsz vele!

Talán még nem úgy, ahogyan szeretnéd, de ott lesz, ahol te is. Aztán eljön majd a pillanat. Miért? Mert így szükségszerű…

Közreműködő:

Topjoy Napi kupak (mobilalkalmazás)

Minden nap megnézheted a telefonodon, hogy mit üzen neked aznapra a Topjoy kupakja. Ha pedig napi egy üzenet nem elég, irány valamelyik bolt, és vegyél magadhoz egy vagy több finom Topjoy üdítőt, melyek kupakja újabb üzenetet rejt.

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.