Sümeg kitörési pontja a szépészeti turizmus lenne?

A minap kaptam a hírt egyik ismerősömtől, hogy hamarosan egy új pub-ot nyitnak Sümegen. Rá pár napra pedig elért hozzám egy régi, főként a fiatalok által látogatott sümegi iszogatós hely, a Baqla bezárásának híre.

Lehet, hogy véletlen az egybeesés, lehet, hogy nem. De ennél sokkal érdekesebb, hogy a Baqla helyén Mona Lisa Szépségház néven egy újabb szépészeti hely nyílik a városban. Azért mondom, hogy egy újabb, mert néhány hónap leforgása alatt ez már a sokadik iparági szolgáltató lesz egy 6000 lelkes kisvárosban.

Májusban bezárt a Kamilla Kézműves Ajándékbolt, helyét melegváltásban vette át a Szempilla Stúdió és Kozmetika.

Amikor elkészültek az új üzlethelyiségek a Kulturcikk mellett, a Rena Hair fodrászat átköltözött az egyikbe, mellette pedig megnyílt egy kéz- és lábápolással foglalkozó szalon.

Aztán augusztus elején új műkörmös hellyel gyarapodott Sümeg városa, Alexa Nails néven nyílt szalon. Majd egy hónappal később a már említett Mona Lisa Szépségház nyitásának híre is elért az emberekhez.

Ezeken túl egy bő tucatnyit szépészeti szolgáltató van a városban, ami mint említettem, lélekszámban nem tartozik a nagyok közé. Lassan tehát érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy Sümeg turisztikai kitörési pontja nem is a hagyományos, hanem a szépészeti turizmusban van. 🙂

Elsőre poénnak tűnik e gondolat, de ha egy 6000 lelkes kisváros és annak minimális vonzáskörzete (apró falvak) el tud tartani úgy két tucat szépészeti vállalkozást, akkor lehetne nagyobb léptékben is gondolkodni. (Ehhez persze összefogás kellene, ami mint tudjuk, manapság nem erőssége a magyaroknak…)

Szerző:

Lendvai Norbert

Gyermekként programozó szeretett volna lenni. Végül dolgozott programozóként, de rájött, nem ez az útja, mert számára a programozásban is az önkifejezés a fontos. Művész lelkületű alkotó ember, aki alapvetően introvertált, de furcsa mód, extrovertáltan is működik. Hisz abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot, és reméli, az emberek végre rájönnek, hogy inkább egymással, mint egymás ellen.